Mosselen met Duvel
Ingrediënten

Benodigdheden voor 1kg mosselen:

1kg mosselen

1/2 flesje Duvel

+/- 30 gr echte" boter of solo

1flinke ajuin

3 à 4 stengels groene selder zonder de blaadjes

peper en zout.

Bereiding

Doe de boter in een kookpot. 

Doe er onmiddellijk de fijn gesneden groenten bij. 

Voeg peper (een draai of 10 met de molen) en een snuifje zout toe. 

Gooi de (goed gespoelde) mosselen in de ketel. 

Overgiet dit alles met een half flesje Duvel. 

Zet dit op een hoog vuur. 

Dus de groenten NIET eerst laten stoven. 

Schud de mosselen en groenten na 4 minuten eens op zodat alles mengt.  Laat verder koken tot de mosselen open zijn.

Dien op met frietjes of brood en mosselsaus. 

Indien mogelijk de mosselen opdienen in de kookpot. 

Natuurlijk past een Duvel perfect bij dit gerecht.