Extra’s :
Wil je nog wat extra’s toevoegen? Dat kan. Zo kan je wat gekonfijt fruit (sinaasappel) of sinaasappelzeste (= geraspte sinaasappelschil) toevoegen.
Smakelijk!
240gr oud brood ( niet te donker)
400ml melk
2 eieren
45 gr chocoladepuddingpoeder
120g suiker
Sinaasappelextract of sinaasappellikeur
Verwarm je oven voor tot 200°C.
Verkruimel het brood in een grote kom en overgiet het met de melk. Laat het brood even weken en stamp het fijn met een pureestamper.
Meng er nu de chocoladepuddingpoeder, het sinaasappelextract, de suiker en de losgeklopte eieren onder.
Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met bloem. Giet het beslag in de ovenschaal.
Bak de broodpudding 30 min. op 200°C. Verlaag daarna de temperatuur tot 180°C en laat nog 30 min. bakken.